23.02.2018
A winning plan!
01.02.2018
Areal is hiring!
24.04.2017
BS De Vlindertuin
09.05.2017
Braselwijk / Dessel / 23 sociale woningen
12.05.2017
Oplevering uitbreiding Go Shil! Mechelen
17.05.2017
Selectie Open Oproep Niel OO3304
29.05.2017
Publicatie woning EM in De Tijd Sabato
02.06.2017
Opening BSGO Het Laerhof
02.07.2015
Groenhof te Kontich
15.06.2015
Design en build BS De Abeel winst !
22.04.2015
Masterplan Meerminne
23.09.2014
Areal wint wedstrijd sociaal wonen te Beerse
23.09.2014
Internationale publicatie woning EM
04.08.2014
Areal wint wedstrijd WZC 'De Faluintjes'
31.07.2014
Publicatie woning EM in tijdschrift PLAN
26.06.2014
Opening new office
07.05.2014
Online publicatie Zorgcampus Mayerhof
11.04.2014
Areal wint uitbreiding van 3 scholen
25.03.2014
Wonen en werken met paarden
01.03.2014
Areal is verhuisd!
31.01.2014
Internationale publicatie. House DV.
27.01.2014
Publicatie. woonzorgsite Mayerhof.
21.01.2014
Een nieuw kantoor. Zeer binnenkort.
02.10.2013
Zorgcampus Mayerhof updated
14.06.2013
Facebook or not
14.06.2013
Stadsproject Korte Doornik
31.05.2013
nieuwe basisschool de kRing
14.03.2013
Woning E-P publicatie in Best of Slates 3
04.02.2013
Start ontwerpvisie opvanghuis voor jongeren
20.01.2013
Areal wishes you a great *2013*
03.02.2013
Publicatie in De Standaard Wonen
16.01.2013
Woning E-P te Eppegem
07.01.2013
Sociale woningen in Emiel Vloorstraat
07.01.2013
Resultaat voor de wedstrijd Cadix bouwblok D2
18.12.2012
Recent woningontwerp
13.11.2012
Areal bouwt twee nieuwe scholen
29.08.2012
Facebook pagina is online
05.08.2012
25 Sociale woningen te Hoboken
12.06.2012
Basisschool Boom Park DBFM
06.08.2012
Areal VIP-guest at LEAF-forum
06.07.2012
Concerthal te Mechelen
31.01.2012
Ontwerpvisie BKO en jeugdlokalen
16.02.2012
Presentatie Officierenwijk Brasschaat
12.02.2012
Presentatie zorgnota Witte Meren
25.02.2012
Publicatie in Buitengewoon Belgisch Bouwen
09.01.2012
Update werf woning D-V te Wilrijk
20.11.2011
Jeugdherberg Lommel wedstrijd
01.11.2011
Areal bouwt 10 sociale woningen te Kapellen
07.12.2011
Uitnodiging ontwerp RVT te Mol
01.12.2011
Selectie besloten wedstrijd Mortsel
23.11.2011
Selectie officierenwijk Brasschaat
15.11.2011
Publicatie AOR in Bouwen aan Vlaanderen
08.08.2011
Start werken uitbreiding Basisschool De Schakel
06.06.2011
Areal wint school te Boom
08.10.2011
Areal mee met woonwandeling
01.09.2011
Start werf stadsproject Korte Doornikstraat
04.10.2011
Lancering vernieuwde website
01.10.2011
Zorgcampus Mayerhof shortlisted voor I2C
21.05.2012
Areal zoekt versterking
01.06.2011
Start werken Zorgcampus Mayerhof

Areal Architects

Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen Woning EM te Mechelen

Woning EM te Mechelen
GECOMPRIMEERDE STEDELIJKE RUIMTE

Door een subtiel spel van vlakken in de voorgevel voegt deze woning zich net niet in het gabariet van de straat. Het bespeelt de scheidingslijn tussen het zich formeel aanpassen en het uit de toon springen. Binnenin dit volume situeert zich een haast gecomprimeerde stedelijke ruimte, inclusief binnenramen, grote open ruimtes en verre onverwachte doorzichten. Een ‘canyon’ van daglicht scheidt de private functies van de leefruimtes en vervalt in een ruim uitgesneden trapopening die de relatie legt met het gelijkvloers. Zo smelten enkele traditioneel opgedeelde kamers in deze woning samen tot één organische ruimte, afgewerkt met ruwe brute materialen, zoals plafonds in zichtbeton en bakstenen binnenmuren. Door een niveauverschil daalt het gelijkvloers af van het trottoir naar de achterzijde waar het aansluit op een langwerpige tuin. Via secuur uitgesneden openingen en een dakterras in het verlengde van de leefruimte wordt het buiten binnengebracht in deze stadswoning.

fotografie Cafeine / Thomas De Buyne

By a set of subtle surfaces, the front facade is struggling to blend into the template of the street.   It balances between integrating and standing out.  Inside a continuous open space made of large and generous rooms, connected to each other by some unexpected views creates a compressed urban-like space. A “canyon” of light allows to create a dinstinction between the living spaces and the bedrooms while extending itself to the ground floor through a void which receives the staircase. The traditional spaces of a house are put together here into a single organic space with raw finishing such as a concrete grid on the ceiling and the prominent interior brick wall. A difference of level on the ground floor creates a smooth transition between the street and the back of the house which is ended with a longitudinal garden. Through precise openings and a terrace in extension of the living room, the boundaries between inside and outside in this townhouse are fading. 

 

dossiernummer: 0901

type: tweegevel gezinswoning

adres: Mechelen

bouwheer: particulier

ontwerp: jan 2011 - opgeleverd: maa 2013