Skip to main content

Its a winner ! Vrijetijdssite te Asse/Zellik.

Areal Architecten + BRUT Architecture and Urban Design winnen de wedstrijd voor de vrijetijdssite te Asse/Zellik.

Met het masterplan wordt een gediversifieerde groene publieke ruimte toegevoegd aan het dorpsweefsel die uitnodigt tot sport en spel. Het nieuwe vrijetijdsgebouw, een baken tussen park en de ring, verschaft genereuze en flexibele ruimtes die uitnodigen tot culturele en sociale kruisbestuiving. Een podiumzaal, een bibliotheek, een cafetaria en nieuwe jeugdlokalen worden aangevuld met diverse polyvalente zalen en verbonden door een centraal atrium.
Een nieuwe schakel in het socio-culturele netwerk van Asse/Zellik en wijde omgeving.

ism Studie10 en D2Sinternational

Its a winner ! 25 sociale woningen langs de Leiekaai te Gent.

Woningbouwmaatschappij ABC, VMSW, Stad Gent en de Gentse stadsbouwmeester kozen Areal als laureaat na een besloten prijsvraag.

"Een duidelijke pandenstructuur met robuuste baksteenarchitectuur, een onderdoorgang, een open doorsteek op de hoek, een getrapte verschoven voorbouwlijn voor grondgebonden wonen, een verhoogde plint, een meanderende kroonlijst, wonen naar het water, een collectieve plek en volkstuinen als ontpitting van een binnengebied."

Areal in evolutie !

Samen met de evolutie van het kantoor verandert de structuur. Wij verwelkomen binnen het bestuur als partner Kristof Van Loy, ir-architect en als junior-partner Wouter Verbiest, ir-architect. Samen met de stichtende vennoten Thomas Cols en Chris Eeraerts, zullen Kristof en Wouter na jaren mee aan de kar geduwd te hebben, ook mee de koers bepalen die Areal vaart in de toekomst. Samen met ons topteam kijken we met positieve en klare blik vooruit!

RVT De Faluintjes te Aalst / Hou moed en blijf zorgen voor elkaar !

We vernemen dat RVT De Faluintjes in Aalst niet gespaard blijft van het COVID-19 virus. We willen de zorggemeenschap, waarvoor we met hart en ziel een fijne plek om te wonen hebben trachten te maken, een hart onder de riem steken. Onze steun gaat uit naar de residenten, het zorgteam, de directie, de raad van bestuur, de families en de stad Aalst. Hou moed en zorg goed voor elkaar. Areal.

plaats om te spelen op het dak / basisschool olfa elsdonck

Een bemoedigend beeld in vreemde tijden. De speelplaats op het dak van deze kleuterschool krijgt vorm. We werken eraan om dit project klaar te stomen voor de opstart van het nieuwe schooljaar. Een voorbode voor een mooie zomer vol verwachting: de goesting druipt ervan af. Scholenbouw betekent huisvesten, om te leren, maar ook plaats laten, om te spelen.

PREVENTIEMAATREGELEN INZAKE CORONAVIRUS (COVID-19)

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen inzake het Coronavirus (COVID-19) heeft AREAL beslist om preventief alle interne en externe vergaderingen tot nader order af te gelasten tem 3 April. Als maatschappelijk geëngageerd ontwerpbureau vinden wij het onze verantwoordelijkheid om de gezondheid van ons netwerk, onze klanten en onze medewerkers voorop te stellen en zo mee de kans op verspreiding van het virus te beperken.

Ons kantoor en al onze medewerkers blijven uiteraard steeds bereikbaar via e-mail, telefoon. Wij verzekeren op die manier maximaal de continuïteit van onze dienstverlening. Wij vragen uw begrip voor onze preventiemaatregelen. Wenst u graag meer informatie, dan kan u steeds terecht bij de contactpersoon van uw project.

Voor algemene vragen kan u onze administratie contacteren, bij voorkeur via e-mail naar info@arealarchitecten.be of via ons algemeen nummer +32 3 455 38 99.

NEW PROJECT! Minerve Edegem

De verlaten bedrijfssite van Agfa-Gevaert in Edegem wordt momenteel door REVIVE ontwikkeld tot een circulaire duurzame woonwijk die de naam Minerve zal dragen, naar een masterplan van Architecten Achtergael. De architectuur wordt uitgewerkt door Areal Architecten ism DENC!-studio, POLO Architects, ECTV en Architecten Achtergael. More news soon!

AREAL+BRUT geselecteerd voor wedstrijdprocedure vrijetijdscentrum Zellik/Asse.

AREAL+BRUT werd uit een ruime lijst kandidaten weerhouden voor de wedstrijdprocedure voor de opmaak van een masterplan voor de vrijetijdssite en de bouw van een vrijetijdscentrum gelegen aan de Noorderlaan te Asse.

VACATURES

Areal zoekt talent om het team te versterken !

1. Vacature stagiair (ir-)architect met sterke grafische kwaliteiten.

2. Vacature (ir-)architect met minstens 2 jaar ervaring in concrete bouwprojecten.

BIM/REVIT-ervaring is een pluspunt.

Richt uw portfolio en cv aan chris.eeraerts@arealarchitecten.be

AREAL+BRUT+OSAR+DENC! ism B&R Development aan zet voor DBFM Scholencluster 1

Een vliegende start in 2020! Na een uitgebreide selectieprocedure werd de kandidaat B&R Development met als ontwerpers AREAL+BRUT+OSAR+DENC! weerhouden tot de finale ronde voor een DBFM-procedure in opdracht van GO! en de Vlaamse Overheid. Scholencluster 1 omvat 7 scholen te Turnhout, Mechelen, Lanaken, Ertvelde, Gent, Haaltert en Ronse.

Selection for site Het Leeg-Rietbeemden / 171 social dwellings / Brasschaat

Site Visit! Areal Architects+Brut Architecture+Atelier Arne Deruyter was selected for the competition for the development of the site Het Leeg-RietBeemden in Brasschaat: a sustainable and ecological vision for 171 social dwellings including environment design commissioned by the Municipality of Brasschaat / Arro Antwerp cvba / De Voorkempen HE.

Day of Architecture / Areal open office!

Take a look behind the scenes at Areal Architects during Architecture Day! During the Festival of Architecture, with Ghent as host city in 2019, a number of relevant architect offices will open their doors throughout Flanders. For this occasion we bring out models and graphic material to introduce you to our work.